Ordinarie öppettider
Torphagebacken 1
Mån-fre 09:00-18:00

Telefon
Mån-fre 07:00-09:00
0302-162 63 

Jour dygnet runt
0702-06 99 08

Vaccination drop-in
Onsdagar 17:00-18:30

Våra tjänster

För uppfödare

Vi bistår med besktning, ID-märkning och vaccination i enlighet med SKK:s och SVERAK:s regelverk vid åtta veckors ålder på valp, och åtta och tolv veckors ålder på kattunge.

PROGESTERONPROV
Genom att mäta progesteronhalten i blodet kan man avgöra ägglossningsdag och därifrån beräkna optimal parningsdag. Paras tiken på rätt datum ökar chanserna att så många ägg som möjligt blir befruktade. Blodprovet analyseras i vårt eget laboratorium, vilket betyder att ni får svar inom cirka en timme. Vi har drop-in för progesteronprov vardagar mellan 08.00-20:00. Helger efter överenskommelse. Det är inte ovanligt att man behöver ta fler prover för att fastslå optimal parnings/inseminationsdag. Tidpunkten är individuell.

Analys sker på Siemens Immulite 2000XPi och mäter i enheten nmol/l.

BAER-TEST FÖR HÖRSELINTYG
Man kan faställa om en hund eller katt hör genom att mäta den elektriska aktiviteten vid hörselstimuli. Testet heter BAER och står för Brainstem Auditory Evoked Response. Vi erbjuder BAER-test för hörselintyg på både hund och katt. Från 8 veckors ålder på hund, och från 12 veckors ålder på katt. Ett BAER-test genomförs under sedering. Utrustningen skickar ut ljudsignaler i hörselgången och elektroder fäst på huvudet och resultatet läses av på en display.

Du är välkommen att ringa på vår telefontid för att boka tid för testet. Du måste naturligtvis inte vara uppfödare för att få ett hörselintyg.

DRÄKTIGHETSUNDERSÖKNING
Från dygn 28 kan man fastställa dräktighet genom ultraljudsundersökning.

Från dygn 42 kan man fastställa dräktighet genom röntgenundersökning. Antalet foster går ofta att räkna.

Det är möjligt att testa dräktighet på tik från och med dygn 28 med hjälp av ett blodprov hemma. Komplett testkit kan köpas i butiken eller webbutiken.

INTYG FÖR PARNING
Vi utfärdar testikelintyg, patellastatus och hörselintyg till samtliga djurslag.

FÖRLOSSNING
Vi erbjuder den vård som krävs för din tik eller honkatt. Medicinsk (värkstimulerande dropp) eller kirurgisk (kejsarsnitt) hjälp i samband med förlossning som visar sig onormal. Observera att vi erbjuder denna vård dygnet-runt.

VALP OCH KATTUNGE
Vi bistår gärna med besiktning, ID-märkning och vaccination i enlighet med SKK:s och Sverak:s regelverk vid 8 och 12 veckors ålder på valp och kattunge.

Fler tjänster