Ordinarie öppettider
Torphagebacken 1
Mån-fre 09:00-18:00

Telefon
Mån-fre 07:00-09:00
0302-162 63 

Jour dygnet runt
0702-06 99 08

Vaccination drop-in
Onsdagar 17:00-18:30

Våra tjänster

Interventionell radiologi

Vi erbjuder stentbehandlingar vid IHPSS och kraftig trachealkollaps. Detta är i linje med principen om minimal invasivitet och ligger i den medicinska framkanten.

Interventionell Radiologi är i framkanten av djurvård i världen. Det använder principen för minimalt invasiv kirurgi där man använder blodkärl eller kroppens egna öppningar för ingreppen.

Trakealstent från Infiniti Medical
Trakealkollaps är en vanlig diagnos på mindre hundar – ett tillstånd när broskringarna i luftvägarna försvagas. Detta är en degenerativ sjukdom som gör att det börjar lindrigt men över tid blir värre och det blir svårare och svårare för hundarna att syresätta sig normalt. En trakealstent är ett rörformat nät som man placerar inuti trakea för att på så sätt hålla luftvägarna öppna. Kontakta oss på Lerums Djursjukhus för en konsultation om vad som passar just er hund.

IHPSS stent från Infiniti Medical
IHPSS, eller Intrahepatisk portosystemisk shunt, är en missbildning där ett blodkärl tillåter att blod passerar förbi levern vilket leder till att levern inte får det blodflöde den behöver. Detta orsakar i sin tur flera symptom som till exempel underväxt, diarrér, minskad aptit, ökad törst eller neurologiska symptom som kramper, blindhet eller ostadighet. Det finns flera raser som är mer benägna att drabbas av IHPSS. Det är vanligtvis unga hundar som uppvisar symptom och om det missbildade kärlet är väldigt litet kan det dröja innan hunden visar symptom. Om er hund drabbats av IHPSS eller om ni är en uppfödare som önskar utesluta att valparna i en valpkull har en shunt kan ni kontakta oss så hjälper vi er.

Fler tjänster