Ordinarie öppettider
Torphagebacken 1
Mån-fre 09:00-18:00

Telefon
Mån-fre 07:00-09:00
0302-162 63 

Jour dygnet runt
0702-06 99 08

Vaccination drop-in
Onsdagar 17:00-18:30

Våra tjänster

Förlossning

Vi erbjuder heltäckande förlossningsvård dygnet-runt ifall ert djur plötsligt skulle behöva vård. Förlossning kan kräva monetorering, värkstimulerande, kejsarsnitt med mera.

Vi erbjuder både medicinsk och kirurgisk hjälp för att er tik eller honkatt skall ha möjlighet att fullfölja sin dräktighet så säkert som möjligt. Vi har omfattande kompetens och engagemang för att ni skall kunna få den hjälp ni behöver så snabbt som möjligt.

Viktig information att ha vid förlossning är att veta hur många valpar eller kattungar djuret bär på. På så vis vet man när förlossningen är fullföljd normalt eller om en komplikation har tillstött. En dräktighetsröntgen efter dygn 42 kan därför vara oerhört viktigt. Dräktighetsröntgen utförs här på sjukhuset och kan bokas på telefontiden vardagar 07:00-09:00.

Man kan gärna höra av sig till oss på sjukhuset om förväntat förlossningsdatum, eller när ens tik går ned i temperatur, för att vi ska kunna vara på stand-by ifall ni behöver vård eller rådgivning. Ifall ni informerat oss om förlossningsdag och temperatur-nedgång är det viktigt att ni hör av er när förlossningen är fullföljd och allt har gått bra så vi kan stryka er från stand-by listan.

Fler tjänster