Ordinarie öppettider
Torphagebacken 1
Mån-fre 09:00-18:00

Telefon
Mån-fre 07:00-09:00
0302-162 63 

Jour dygnet runt
0702-06 99 08

Vaccination drop-in
Onsdagar 17:00-18:30

Våra tjänster

Kastrering

Vi erbjuder kastrationer på hund, katt och kanin. Kastration utförs på både handjur och hondjur. Om ni har frågor angående kastrationer är ni välkomna att kontakta oss på vår telefontid för rådgivning.

Kastrationer är ett rutiningrepp på sjukhuset och vi utför flera varje dag. På hanhund placeras ett litet, tre centimeter långt, snitt på basen av penis mot pungen som testiklarna kan avlägsnas genom. Det används endast intrakutana suturer, det vill säga stygn som inte syns, och som försvinner av sig själv. Ni får med er en krage hunden ska ha på sig under läkningstiden samt hemgångsråd där all relevant information framgår tydligt.

På tik är ingreppet mer omfattande då man behöver öppna bukhålan för att komma åt äggstockar och livmoder. Snittet varierar lite i storlek beroende på storlek på hunden och man använder suturer som ni behöver plocka bort efter läkning (10-14 dagar), ni är välkomna tillbaka till oss kostnadsfritt för stygntagning och läkningskontroll. Tiken kommer behöva krage eller body (ibland båda) för att inte kunna slicka eller bita i operationsområdet. Ni får med er hemgångsråd vid hemgång där all relevant information framgår tydligt.

På hankatt placeras ett litet snitt precis över vardera testikel, vilka sedan avlägsnas. Inga suturer behövs. Ni får med er ett hemgångsråd vid hämtning av katten där all relevant information framgår tydligt.

På honkatt placeras ett litet, cirka  tre centimeter långt, snitt mitt på buken för att man ska få tillång till äggstockar och livmoder. Dessa avlägsnas och man sluter operationssåret med intrakutana suturer av ett suturmaterial som försvinner av sig själv. Vid hemgång får ni med er ett hemgångsråd där all relevant information framgår tydligt.

Vi utför även kastrationer på handjur som är kryptorchida, det vill säga när en, eller båda, testiklarna inte befinner sig i pungen. Detta ingrepp är mer omfattande och varierande beroende på var testiklarna befinner sig. Kontakta oss så hjälper vi er.

Inlämning för kastrationer sker på morgonen mellan 07:00 och 10:00 och hemgång under dagen eller efter överenskommelse.

Fler tjänster