Ordinarie öppettider
Torphagebacken 1
Mån-fre 09:00-18:00

Telefon
Mån-fre 07:00-09:00
0302-162 63 

Jour dygnet runt
0702-06 99 08

Vaccination drop-in
Onsdagar 17:00-18:30

Avel på hund och katt

Vi bistår med besktning,  ID-märkning och vaccination i enlighet med SKK:s och SVERAK:s regelverk vid åtta veckors ålder på valp och åtta och tolv veckors ålder på kattunge.

Progesteronprov

Genom att mäta progesteronhalten i blodet kan man avgöra ägglossningsdag. Paras tiken på rätt datum ökar chanserna att så många ägg som möjligt blir befruktade. Blodprovet analyseras ”in-house”, vilket betyder att ni får svar inom ca en timma. Vi har drop-in för progesteronprov vardagar mellan 08.00-20:00. Helger efter överenskommelse. Det är inte ovanligt att man behöver ta fler prover för att fastslå ägglossningen. Tidpunkten är individuell.

Analys sker på Immulite 2000XPi

BAER-test för hörselintyg

Man kan faställa om en hund eller katt hör genom att mäta den elektriska aktiviteten vid hörselstimuli. Testet heter BAER och står för Brainstem Auditory Evoked Response. Vi erbjuder BAER-test för hörselintyg på både hund och katt. Från 8 veckors ålder på hund och från 12 veckors ålder på katt. Ett BAER-test genomförs under sedering. Utrustningen skickar ut ljudsignaler i hörselgången och elektroder fäst på huvudet och resultatet läses av på en display.

Du är välkommen att ringa på vår telefontid för att boka tid för testet. Du måste naturligtvis inte vara uppfödare för att få ett hörselintyg.

Dräktighetsundersökning

Från dygn 28 kan man fastställa dräktighet genom ultraljudsundersökning.

Från dygn 42 kan man fastställa dräktighet genom röntgenundersökning. Antalet ungar går ofta att räkna.

Det är möjligt att med hjälp av ett blodprov hemma testa dräktighet på tik från och med dygn 28. Komplett testkit kan köpas i butiken eller webbutiken.

Intyg för parning

Vi utfärdar testikelintyg, patellastatus och hörselintyg till samtliga djurslag.

Förlossning

Vi erbjuder den vård som krävs för din tik eller honkatt. Medicinsk (värkstimulerande dropp) eller kirurgisk (kejsarsnitt) hjälp i samband med förlossning som visar sig onormal. Obs! Vi erbjuder denna vård dygnet-runt.

Valp och kattunge

Vi bistår gärna med besiktning, ID-märkning och vaccination i enlighet med SKK:s och Sverak:sregelverk vid 8 och 12 veckors ålder på valp och kattunge.